Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на филтър на климатика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на филтър на климатика

Някой ще разкаже ли как са праи, ако може и в картинки.
    П.С. Знам, че сигурно има такава тема, обаче наистина нямам време да ровя. Ако някой намери, нека да даде линк, след което доброволно ще се самонакажа с порицание.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    Някой ще разкаже ли как са праи, ако може и в картинки.
    П.С. Знам, че сигурно има такава тема, обаче наистина нямам време да ровя. Ако някой намери, нека да даде линк, след което доброволно ще се самонакажа с порицание.
    Заповядайте
    Инструкцията за 155 започва от 9 страница
    Attached Files
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Вдигаш си дясната чистачка/може и да я свалиш /,точно под стъклото има една платмаса която описва целия прозориц.Върху нея има и гумено уплъгнение ,което също се маха.Във дясната част на колата се намира и там ти оперираш.
      Пластмасата има винчета който също се развиват и махат .
      Отдолу под тях ще илезе като махнеш пладтмасата още един пластмасов капак и под него е самия филтър.
      Самите филтри са на цена около 12-16 лв.

Надявам се да разбереш нещо след този мойдълаг разказ и да успееш да си го смениш.
      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Шах с пешката, колеги! Като вдигнах пластмасата отдясно имаше нещо съвсем разллично от това, което пише, че трябва да има. Измъкнах някакъв филтър, хоризонтално поставен, но два пъти по-малък от този, който съм купил. Поставен е в пластмасова поставка - правоъгълна, пресечена х-образно с две пластмасови черти.
        Помагайте! Кво'й туй нящо?

Ако има значение - с климатроник съм, а не с климатик. Колата е произведена през ноември 1994 година.
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          Шах с пешката, колеги! Като вдигнах пластмасата отдясно имаше нещо съвсем разллично от това, което пише, че трябва да има. Измъкнах някакъв филтър, хоризонтално поставен, но два пъти по-малък от този, който съм купил. Поставен е в пластмасова поставка - правоъгълна, пресечена х-образно с две пластмасови черти.
          Помагайте! Кво'й туй нящо?

Ако има значение - с климатроник съм, а не с климатик. Колата е произведена през ноември 1994 година.
          е ходи с това което си свалил в магазина и върни този и вземи филтър по този който си свалил!

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
            е ходи с това което си свалил в магазина и върни този и вземи филтър по този който си свалил!
            Така ще направя естествено, просто ми се стори странна ситуацията - звъннах на Профа и той не знаеше за такъв вид филтър, явно и тук не са чували... Утре ще разберем.

Comment

И при мен филтъра не е като тези в магазина, затова пък е от нещо като плат и си го изпрах с Head and shoulders да ми мирише на свежо. В магазина хич и нямаха такъв модел филтър.
              2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
              ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Vesko84 Покажи съобщение
                И при мен филтъра не е като тези в магазина, затова пък е от нещо като плат и си го изпрах с Head and shoulders да ми мирише на свежо. В магазина хич и нямаха такъв модел филтър.
                утрепахте рибата с тия филтри - я някой да го снима това чудо и да го покаже!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Вие карате НЛО - 155-ци.
                  ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

В магазина казват, че това бил капака?!? та той трябвало да се изпере, а под него бил филтърът. Само че аз не намерих нищо такова като ровех вчера. Ще пробвам пак...

Comment

Ето го

http://pr_00f.clubalfaromeo.com/Foru...iltar-Kupe.jpg

На снимката се вижда стойката на филтъра - забележи колко е голям.
                      Има и един черен пластмасов капак отгоре който на снимката е свален.

А онова жълтеникавото нещо което се вижда в дупката е клапата за външният въздух.
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Преди малко свалих и моя.Няма нищо общо с това на снимката и това което гледам в упътването.Влиза в малкия отвор и само това е,малка черна кутия,с Х образна пластмаса огоре и долу,двете парчета са хванати с щипки и когато ги разделих изкарах две парчета подобни на плат.Спуках се да ги търкам с прах за пране,течен сапун,обикновен сапун и няма и няма,постоянно пускат черно!!!На една от половините пише HITACHI,JAPAN,на едно от парчетата плат също се виждат някакви букви,ама немога да разбера какво пише.Компресора на климатика също е HITACHI затова си мисля че е някаква серия която върви заедно с такъв модел филтри.На снимката гледам че долната пластмаса се държи с две гайки,при мен такива пластмаса и такива гайки изобщо няма и нее имало,защото ламарината е гладка.А самия филтър има щипки които се захващат за външния ръб на отвора за въздух. Алфата е 2.0 TS 8V,super.1992
                        Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 23:42.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                          Преди малко свалих и моя.Няма нищо общо с това на снимката и това което гледам в упътването.Влиза в малкия отвор и само това е,малка черна кутия,с Х образна пластмаса огоре и долу,двете парчета са хванати с щипки и когато ги разделих изкарах две парчета подобни на плат.Спуках се да ги търкам с прах за пране,течен сапун,обикновен сапун и няма и няма,постоянно пускат черно!!!На една от половините пише HITACHI,JAPAN,на едно от парчетата плат също се виждат някакви букви,ама немога да разбера какво пише.Компресора на климатика също е HITACHI затова си мисля че е някаква серия която върви заедно с такъв модел филтри.На снимката гледам че долната пластмаса се държи с две гайки,при мен такива пластмаса и такива гайки изобщо няма и нее имало,защото ламарината е гладка.А самия филтър има щипки които се захващат за външния ръб на отвора за въздух. Алфата е 2.0 TS 8V,super.1992
                          Бре... То и моята е такава (колата) ама компресора за климатика ми е Sanden SD709
                          При мен филтър липсва... като махна пластмасите се вижда... дупка.... няма пластмаси няма нищо... Мисля ,че нее само при мен така ама нека и други които нямат фитър да споделят...
                          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Съседе защо не се обаждаш ами пак тънеш в терзания. В събота сутринта ако искаш ще го погледнем и ще го оправим. Даже някой подарък може да отнесеш защото се оказах с два предпазни капака и единия ми е излишен
                            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Обаждам се, съседе. Капак не знам дали ще ми трябва, но ти някоя бира ще отнесеш съ сигурност. Само че в събота няма да ме има, удобно ли ще ти е в неделя следобед?

Comment

Working...
                              X